Skip to main content

Busca nuestros empleos

Head of Corporate Communications & Sustainability

Detalles del puesto

location-pin Estocolmo, Stockholm County, Suecia
location-tag 2100041P

Head of Corporate Communications & Sustainability

Med runt 32 000 anställda på 5 100 kontor i fler än 60 länder och omkring 700 000 konsulter är Adecco Group en av världens största arbetsgivare. Som en av världens största HR-partners har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för våra kunders konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats. På den svenska marknaden erbjuder Adecco såväl uthyrnings- och rekryteringstjänster som outsourcing till våra kunder i hela landet. I Sverige ingår förutom Adecco, även Modis och Badenoch + Clark i The Adecco Group. Som arbetsgivare är vi mycket engagerade i en lång rad hållbarhets- och CSR-frågor (Corporate Social Responsibility). Förutom en mycket stark och sammansvetsad kultur så erbjuder vi våra anställda en rad förmåner och självklart är vi anslutna till alla relevanta kollektivavtal.

Vi söker dig som vill anta rollen som Head of Corporate Communications & Sustainability för Sverige! Du arbetar utifrån Stockholmskontoret i Solna, i nära samarbete med The Adecco Groups landschef, med en 50% splitt av dessa 2 ansvarsområden.

Tjänsten

Den gröna transformationen som innebär en stor omställning av våra jobb och karriärer, är viktig för Adecco Group. Inte bara för att vi behöver det för vår planet och kommande generationer, utan också för att vi är väl rustade för att hjälpa till med att accelerera denna nödvändiga transformation. I denna roll kommer du att arbeta med båda dessa två ansvarsområden; företagskommunikation och hållbarhetsfrågor. Du kommer fortsätta utveckla det påbörjade arbetet med att stärka och möjliggöra Adecco Group Sveriges långsiktiga hållbarhetsarbete och med detta skapa framgång, konkurrenskraft och bidra till en tydlig marknadspositionering.

I rollen ingår bland annat att leda och kommunicera både internt och externt. Det är en operativ roll där du delar det strategiska ansvaret med landschef och ledning inom ”dina” områden. Adeccos hållbarhetsarbete har som slutmål att leverera på de Globala hållbarhetsmålen och vi står inför en spännande framtid. Konkret innebär det till exempel att tjänsteutveckla, kompetensutveckla internt och tillsammans med kunder accelerera deras hållbarhetsarbete.

De viktigaste delarna av ditt uppdrag är:

 • Leda, stötta och exekvera på bolagets hållbarhetsarbete (ESG: Environment, Social, Governance) internt och externt
 • Leda och utföra företagskommunikation
 • Ansvara för Intern och extern kommunikation för ovan områden
 • Agera Pressansvarig för Adecco Group Sverige
 • Ansvara och leda Adecco Group Sveriges kriskommunikation
 • Kommunikationsstöd till VD för Adecco Group Sverige

I denna tjänst har du budgetansvar inkl. prognos och uppföljning. Du är delaktig i ledningsarbetet men sitter ej med i ledningsgruppen. I denna roll rapporterar du direkt till vår VD Adecco Group Sverige.

Vem är du?

Vi söker dig som förstår och kan skapa värde av hållbarhetsarbete för bemanningsbranschen. Du brinner för ämnet och är duktig på att paketera kommunikationen och nå ut till en bred publik. Förändringsarbete är en del av din vardag, och du arbetar strukturerat och enligt plan men kan även navigera fritt när verkligheten så kräver. Du är van att ta ansvar, arbeta självständigt och får personer med dig på vägen. Att arbeta i ett globalt företag har många fördelar och du är duktig på att dra fördel av dessa och hitta din väg fram när och där du stöter på patrull.

Vi ser gärna att du har följande erfarenheter och kunskaper med dig:

 • Grundutbildning inom kommunikation
 • Utbildad inom hållbarhet
 • Flera års erfarenhet av kommunikationsarbete och presshantering
 • Erfarenhet av kriskommunikation
 • Internationell erfarenhet av global verksamhet är meriterande
 • Byråerfarenhet är meriterande

Som person gillar du att arbeta med eget ansvar, där du leder ditt eget arbete. Du är operativt stark, med ett utvecklat strategiskt tänk. Du ser helhet, arbetar målinriktat och kan lätt omsätta strategiarbete till action och leverans i rätt riktning. Du har lätt för att ta människor, pedagogisk och lugn för att leda hållbarhetsarbetet så att samtliga i verksamheten förstår och blir delaktiga i ditt arbete.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en miljö där du får mycket frihet, stora möjligheter att påverka och styra din egen vardag. Du tar stöttning i en ledningsgrupp som vill arbeta med att förstå vikten av hållbarhetsutveckling och tillhörande kommunikation. Rollen erbjuder utvecklingsmöjligheter i ett nordiskt såväl som globalt perspektiv. Vi lever även efter devisen "better work, better life" där balans i livet är viktig och där vi vet att ett träningspass på arbetstid förbättrar ditt välmående och prestation. Villkoren är goda med en rad förmåner.

Vill du veta mer?

Går du igång på ovan ska du ansöka via länken nedan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober. Observera att vi inte accepterar ansökningar via epost. Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden och kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. I vår kvalitetssäkrade process kan du bli ombedd att genomföra kapacitets- samt personlighetstester. Alla frågor om tjänsten eller processen besvaras av ansvarig rekryterare Cecilia Ericsson de Contreras på 0736-847107 eller via email: Cecilia.ericsson@badenochandclark.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Lo que significa ser parte de the Adecco Group.

Durante más de 50 años, hemos ayudado a conectar a miles de personas, en todo el mundo, de diferentes experiencias y culturas con oportunidades de empleo. Ofrecemos servicios y soluciones líderes de Recursos Humanos, impulsando el mundo del trabajo, que no solo ofrece a nuestros clientes una experiencia más personalizada, sino que también brinda a nuestros compañeros un sentido de propósito y valor en el trabajo que realizan con nosotros. Ser parte de nuestro grupo internacional significa ser parte de una comunidad que se impulsa mutuamente para ser mejor. Harás un trabajo que desafíe la vida de nuestros clientes. Serás parte de una red de personas enérgicas y profesionales que creen en lo que estamos haciendo. Y tu también creerás en ello.

 • hired

Únete a nuestra comunidad global de talentos

Cuando la oportunidad llama, ¡asegúrate de escucharla! Ingrese tus datos para unirte a nuestra comunidad de talentos y regístrete para recibir alertas automáticas de trabajo.

Nuestros Términos de uso, Política de cookies y Política de privacidad explican cómo recopilamos y usamos tu información y los derechos que tienes. Al enviar tu información, reconoces que has leído esos documentos y aceptas recibir alertas de empleo por correo electrónico de the Adecco Group.

¿Ya estás registrado? haga clic aquí